Здравейте,

Тази седмица получих разпореждането си за отпускане на ПОБ, но за мое съжаление, на минималния дневен размер по чл. 54б, ал. 4.

Предишното разпореждане е с дата 21.10.2014 г., а заявлението ми е с дата 15.10.2014 г.
Текущите съответно 23.10.2017 г и 19.10.2017 г.

Доколкото разбирам написаното в чл. 10, ал. 2 от Наредбата за отпускане и изплащане на ПОБ, 3 годишния период се определя от датата на отпускане на предходното ПОБ (в моя случай 21.10.2014 г.) до датата на подаване на текущото заявление ( в моя случай 19.10.2017 г.). Реално заради два дни се лишавам от възможността да получавам 60% по чл. 54б, ал. 1 :-?

Въпосът ми е правилно ли тълкувам нещата? Възможно ли е нещо да направя, за да ми бъдат преразгледани документите с по-късна дата (все още не е изтекъл 14 дневния срок за обжалване)?

Предварително благодаря на отзовалите се с мнение, съжаление, укор и/или съвет.

Поздрави
 Благодаря за съдействието на всички.   :bow:  :smile1:
Благодаря за бързия отговор.

   В такъв случай, наредбата за необходимите документи, която гледах, е неясна по отношение на медицинското (четейки я, останах с впечатлението, че не е задължителна в моя случай, а то се оказва, че е) или е с изтекла давност (по-скоро второто). Сега се загледах, че е с дата май 1993 г. 

   Служебната бележка за удържаните данъци, трябва да бъде по чл. 45, ал. 2, т. 1, 2 и 3 от ЗДДФЛ, нали? Натам ме насочи краткото ми проучване, но все пак ще съм много благодарен ако потвърдите.  :smile1:

   Относно служебната бележка за доходите, ще я поискам от бившия ми работодател, щом ми я изискват от новото място и сигурно ще ми отговарят същото като вас, но да ми е чиста съвестта, че изпълнявам това, което се иска от мен.  :smile1:

   Имам и един допълнителен въпрос относно оформлението на трудовия договор и ще съм ви много благодарен ако изкажете мнение:
 
   При първоначалните разговори с новия ми работодател договорихме 3 месеца изпитателен срок с трудово възнаграждение за изпитателния срок, което да е по-ниско от трудовото ми възнаграждение след изтичането на изпитателния срок и бонуси, зависещи от показаните резултати (прах в очите, но все пак ...). Но в договора нищо не се споменава за повишаване на трудовото ми възнаграждение след изтичане на изпитателния срок, нито се споменава бонуса.
   Как е правилно да процедирам в тази ситуация? Да поискам редакция на договора, в която да се отрази трудовото ми възнаграждение и бонуса преди и след изтичане на изпитателния срок или с наближаването на изтичането на изпитателния срок да преговаряме пак и евентуално да направим допълнително споразумение към договора?
   Договорът е на основание чл.67,ал.1,т.1 във връзка с чл.70 от КТ (Безсрочен трудов договор със срок за изпитване)

ПП: Благодарности ХХХХХ!  :smile1: И това ще поискам.

   Поздрави,
   Юли
Здравейте,

За да не отварям нова тема, ще попитам тук. От фирмата, в която ще започвам нова работа ми изискват следните документи:

-          копие лична карта;
-          молба за назначаване с адрес по местоживеене, телефон за контакт и адрес по лична карта с пощенски код;
-          автобиография;
-          диплома за завършено образование
-          свидетелство за съдимост
-          медицинско;
-          приключена трудова книжка от предишен работодател или подписана Декларация по чл.348 от КТ от лицето при липса на такава
-          бележка/и за удържания данък по чл. 38 от ЗОДФЛ от предишен/и работодател/и;
-          бележка/и от предишен работодател/и за брутния и нетен доход 6 месеца назад до постъпването

По болднатите точки имам следните въпроси:

1. При положение, че това не ми е първа работа и нямам прекъсване от повече от 3 месеца, необходимо ли е?
2. По последните две точки, за първи път чувам да се изискват такива бележки при постъпване на работа. Знаете ли какъв е мотива за това - нов закон, нормативен акт или поради някакви вътрешни правила за фирмата?

Благодаря Ви предварително за отделеното време.

Поздрави,
Юли